Help ons mee de website te kunnen verbeteren, klik op onze sponsors!

[Verslag] Ajax na slecht begin ruim voorbij Heerenveen: 5-1

Er zijn een aantal wijzigingen in de opstelling ten opzichte van dderdag. Dolberg is terug in de basis, Traoré begint op de bank. Verder speelt Neres op de plek waar dderdag nog Kluivert std opgesteld. Sinkgraven is nog niet fit genoeg om te spelen, daarom begint De Ligt. Opvallende naam op de bank is Zeefuik. Hij kan zijn debuut maken.

Ajax begint geccentreerd aan de wedstrijd en omdat Heerenveen de wil om te voetballen tot, is het een open wedstrijd in de openingsfase. Als Ajax voorin de bal in kansrijke positie verspeelt, kan Larss het hele veld oversteken voordat hij Reza bereikt. En die schuift de bal in het doel: 0-1. Ajax op een vroege achterstand én de wedstrijd van dderdag nog in de benen. Achterin gaat er nog meer mis. Zo is er een misverstand tussen De Ligt en Onana en zijn er een paar schoten van Heerenveen. Ook de defensie van Heerenveen oogt niet helemaal zelfverzekerd en het doelpunt van Ajax laat niet heel lang op zich wachten. Een schot van De Ligt wordt nog gepakt door Mulder, maar de corner die volgt gaat via Viergever het doel in: 1-1. En Ajax, en dan vooral De Ligt, gaan door. De pas 17-jarige verdediger gaat nog maar een keer op avtuur en zoekt de combinatie met Dolberg. Hij krijgt de bal terug van de spits en werkt zelf de bal als een echte spits binnen: 2-1. Ajax keert de wedstrijd om. Ajax laat daarna zien dat het een team in vorm is. Het levert nog voor rust de derde op. Klaassen krijgt de bal met een gelukje mee en tikt de bal binnen: 3-1.

Na rust is het tempo wel wat uit de wedstrijd. Ajax hoeft niet meer, ook met het oog op aanstaande dderdag, en bij Heerenveen is het verzet ook wel gebroken. Ziyech laat zien dat hij echt wel vrije trappen kan nemen, maar ze willen er vaak niet in. Ook vandaag heeft hij pech. Zijn schot belandt op de paal. Dolberg heeft nog wel zin om zijn rentree op te luisteren met een doelpunt. Hij draait makkelijk weg op randje zestien, maar wordt dan naar de grd gewerkt. Makkelie geeft een penalty. Na zijn blessurebehandeling gaat Dolberg zelf achter de bal staan en schiet prima binnen: 4-1. Neres mag het een keer 90 minuten laten zien en het lukt hem uiteindelijk toch om te scoren. Younes stuurt hem weg, hij omspeelt Mulder en tikt de bal in het lege doel: 5-1. Zeefuik is dan al ingevallen en mag dus zijn debuut maken. Ajax recht de rug na een slordige openingsfase en kan gaan toewerken naar dderdag. In de Eredivisie verandert er niet veel; er is nog steeds een achterstand op Feyenoord van één punt.

Aanvang: 16:45 – Scheidsrechter: Makkelie

Scoreverloop:

0-1, Reza (8)

1-1, Viergever (24)

2-1, De Ligt (32)

3-1, Klaassen (42)

4-1, Dolberg (68, p)

5-1, Neres (83)

Ajax: Onana; Veltman, Sanchez, De Ligt, Viergever (Zeefuik/69); Klaassen (Van de Beek/69), Sche, Ziyech (Nouri/84); Neres (geel), Dolberg, Younes.

Bank Ajax: Boer, Zeefuik, Westermann, De Jg, Van de Beek, Nouri, Cassierra, Kluivert, Traore, Cerny.

Heerenveen: Mulder; Marzo, Faes, St. Juste, Bijker; Van Amersfoort, Schaars (Thorsby/60 (geel), Kobayashi; Slagveer (Odegaard/63), Reza, Larss (Zeneli/78).

Bank Heerenveen: Van de Steen, Bekkema, Pierie, Schmidt, Thorsby, Odegaard, Namli, Veerman, Zeneli.

Forum (word snel en eenvoudig lid hier): Ajax – SC Heerenveen

Geschreven door: basbelder

0
0

The [Verslag] Ajax na slecht begin ruim voorbij Heerenveen: 5-1AjaxTotaal - Ajax nieuws & forum site..

Lees meer...