Help ons mee de website te kunnen verbeteren, klik op onze sponsors!

Amsterdam verbiedt eventuele halve finale op 4 mei

Vanavd neemt Ajax het in Gelsenkirchen op tegen Schalke 04. Inzet is een plek in de halve finale van de Europa League. Ajax w de thuiswedstrijd met 2-0 en dus is een halve finale zeker niet denkbaar voor de Amsterdammers. Dit zou echter wel eens een probleem kunnen worden.

De speeldata van de halve finales zijn namelijk 4 en 11 mei. Op 4 mei is echter ook de jaarlijkse dodenherdenking in Amsterdam. Burgemeester Eberhard van der Laan wil niet dat er op die dag ook een voetbalwedstrijd wordt gespeeld. Dat meldt De Telegraaf. De UEFA is op de hoogte van deze beslissing en zal, mocht Ajax de halve finale, voor de loting van morgen (13.00 uur) met een oplossing komen.

Alle supporters uit het centrum van de stad weren is in ieder geval geen optie, zo schrijft de krant. Dit vanwege de beperkte politiecapaciteit. ‘Het meest voor de hand liggend is dat Ajax eerst uit speelt en op 11 mei thuis. Maar het is de vraag of de UEFA de Amsterdammers dat voordeel op voorhand wil geven. Een andere mogelijkheid is dat de wedstrijd een dag eerder (3 mei), op een vroeger tijdstip dan de Champis League, wordt gespeeld áls Ajax eerst thuis zou loten’, aldus De Telegraaf.

Forum: EL: Schalke 04 – Ajax

0
0

The Amsterdam verbiedt eventuele halve finale op 4 meiAjaxTotaal - Ajax nieuws & forum site..

Lees meer...