Help ons mee de website te kunnen verbeteren, klik op onze sponsors!

[Verslag] Het wder van de Veltins-Arena: 3-2

Ajax wacht een heet avdje in de volgepakte Veltins-Arena in Gelsenkirchen. Ook vanuit Amsterdam zijn er veel supporters meegereisd, meer dan 3.000. Bosz kiest net als in de heenwedstrijd voor Traoré en Kluivert in de voorste linie. Schöne is terug van zijn schorsing en dus begint Van de Beek.

De eerste minuten goed doorkomen, dat is de eerste opdracht die Ajax moet volbrengen. Maar het gaat na 40 secden al bijna helemaal mis. Schalke vindt de ruimte op de linkerkant en de ingebrachte bal wordt van dichtbij naast geschoten. Even tijd om naar adem te happen is er niet, want Schalke gaat door en zoekt de vroege openingsgoal. Een schot van afstand eindigt op de buitenkant van de paal. Ajax komt met de schrik vrij. Pas na een minuut of 10 lukt het Ajax om de bal bij vlagen wat langer in de ploeg te houden. De eerste kans is een vrije trap van Ziyech. Fahrmann staat goed opgesteld en vangt de bal simpel. Schalke is een stuk feller in de duels dan vorige week en dit zorgt ervoor dat Ajax niet altijd de ruimte krijgt om te werken aan een goedlopende aanval. Ajax krijgt een aantal corners, het meeste gevaar uit een corner wordt gesticht door Viergever. Zijn omhaal mist echter kracht. Ajax krijgt de wedstrijd der ctrole, maar moet ook oppassen voor de snelle uitbraken van de Duitsers. Gelukkig voor Ajax let Viergever steeds goed op. Een steekbal op Traoré leverde nog wel een doelpunt op voor Ajax, maar hij werd terecht afgevlagd. Ajax gaat rusten met 0-0, waar Onana na het fluitsignaal geblesseerd blijft liggen. Er is even paniek in de rust. Althans, bij de fans, maar Onana kan de wedstrijd gelukkig voorzetten in de tweede helft.

Ajax begint een stuk beter aan de tweede helft dan aan de eerste. Het heeft even een veldoverwicht voor een minuut of 5, maar daarna zakt het weer terug. En dan gaat het mis. Schalke voetbalt door het middenveld van Ajax heen en Goretzka wordt in de diepte gestuurd. Zijn schot gaat der Veltman en Onana door: 1-0… Ajax op achterstand en het geloof van Schalke is er helemaal. Op de tribune en op het veld. En dan gaat het rap. Ajax geeft het helemaal weg. Een voorzet van de linkerkant komt zomaar terecht bij de vrijstaande Burgstaller. De spits haalt de trekker over: 2-0… Even lijkt Ajax direct te kunnen reageren en de broodnodige uitgoal te maken. Ziyech schiet hard, maar ook op de vuisten van Fahrmann. Ajax lijkt in de paniekmodus. Ballen over 5 tot 10 meter gaan alle kanten op. Schalke wil meer en Ajax komt niet der deze druk vandaan. Uitgespeelde kansen komen er niet voor Schalke. En Onana is er soms als de kippen bij om nog erger te voorkomen. Maar het wordt allemaal een lastig verhaal als Veltman binnen no-time zijn tweede gele kaart pakt: rood. De scheidsrechter is dan sowieso al wat meer met kaarten aan het zwaaien, maar het feit blijft dat Veltman het niet slim doet. Ajax moet nog tien minuten in de reguliere tijd met 10 man verder, maar weet ook dat het bij deze tussenstand verlengen wordt. Die verlenging lijkt uit te blijven als de ingevallen Huntelaar in de blessuretijd Schalke bijna naar de halve finale schiet. Onana grabbelt, maar heeft de bal te pakken. Verlenging dus.

In de verlenging is het te zien dat de krachten wegvloeien. Niet alleen bij Ajax loopt het van geen meter, ook Schalke legt geen bijzder tactisch voetbal op de mat. Ballen worden de 16 van Ajax ingepompt en je voelt dat er elk moment één verkeerd kan vallen. En Schalke lijkt ook daadwerkelijk de genadeslag uit te delen. Na 101 minuten voetbal is het Caligiuri die binnen werkt met het hoofd: 3-0… Flashbacks van Steaua of horrorscenario’s als Rostov schieten door het hoofd. Zoals Herman Kuiphof ooit zo mooi verwoorde: ‘zijn we er toch weer ingetuind’. De Veltins-Arena viert feest, op het uitvak na. Niets lijkt te wijzen op een wder. Een wder dat Ajax nodig heeft. Want hoe gek het ook klinkt: één goal is nog altijd genoeg. 112 minuten staan er op de klok als er zich een wder voltrekt. Viergever is zo’n beetje de meest aanvallend ingestelde man van de avd en is er met een schot al dichtbij. Een minuut later zit ‘ie er in. Vraag niet hoe, maar Viergever is de held van de avd en krijgt de bal binnen: 3-1…! Ajax weet dat het nog 8 minuten moet zien te overleven. Het worden 8 minuten van antivoetbal, maar wat geeft het. Het is de Duitser Younes die Ajax in veilige haven schiet in een van de counters van Ajax: 3-2. Ajax door, gelooflijk. Ongelooflijk. Dat er twee verdedigers geschorst zijn voor die felbegeerde halve finale en dat zdag alweer PSV wacht. Het zijn voor nu even zorgen voor morgen.

Aanvang: 21:05 – Scheidsrechter: Hategan

Scoreverloop:

1-0, Goretzka (53)

2-0, Burgstaller (56)

3-0, Caligiuri (101)

3-1, Viergever (111)

3-2, Younes (120)

Schalke: Fährmann; Rier (Avdijaj/112), Höwedes, Nastasic (geel), Kolasinac (geel); Stambouli (Huntelaar/53), Bentaleb, Caligiuri, Goretzka (Geis/84); Meyer, Burgstaller (geel).

Bank Schalke: Nübel, Geis, Aogo, Schöpf, Badstuber, Huntelaar, Avdijaj.

Ajax: Onana; Veltman (2x geel, rood), Sanchez, De Ligt, Viergever (geel); Klaassen, Schöne (Van de Beek/74), Ziyech (geel); Kluivert (Dolberg/61), Traore (Tete/82), Younes.

Bank Ajax: Boer, Tete, Westermann, De Jg, Van de Beek, Neres, Dolberg.

Forum (word snel en eenvoudig lid hier): EL: Schalke 04 – Ajax

Geschreven door: basbelder

0
0

The [Verslag] Het wder van de Veltins-Arena: 3-2AjaxTotaal - Ajax nieuws & forum site..

Lees meer...