Help ons mee de website te kunnen verbeteren, klik op onze sponsors!

[Verslag] Ajax knock-out in titelrace: 1-0 verlies

Zo’n 65 uur na de loodzware wedstrijd in Gelsenkirchen staat vandaag PSV-Ajax op het programma. Bosz voert gek genoeg niet heel veel wijzigingen door in zijn elftal, en vertrouwt er klaarblijkelijk op dat de Ajacieden weer helemaal fit aan de aftrap verschijnen.

De wedstrijd kent een levendige openingsfase. PSV en Ajax delen beiden wat speldenprikjes uit. Het voetbal is van beiden kanten ook erg slordig. Het is al snel te zien dat Ajax niet het niveau van de afgelopen weken in de Eredivisie lijkt te halen. De pijntjes spelen ook al vroeg op. Traoré heeft eigenlijk vanaf het begin van de wedstrijd al last van zijn bovenbeen, en moet verzorgd worden. Als PSV het even lukt om de bal in de ploeg te houden, krijgen ze een vrije trap op een kansrijke positie. Locadia schiet de bal houdbaar binnen: 1-0. PSV neemt de leiding. Het lukt Ajax niet er wat tegenover te stellen. PSV speelt zeker geen goede wedstrijd, maar Ajax komt niet aan het creëren van kansen toe. Dit komt ook door het agressieve team van PSV. Gesteund door het publiek schopt men op alles wat een Ajax-shirt aan heeft, maar Blom houdt de kaarten lang op zak. Het blijft 1-0 tot de rust.

Ajax heeft Traoré al moeten wisselen, maar in de rust wordt ook Younes vervangen. Neres komt in zijn plaats. De niet zo snuggere aanhang van PSV zet het eigen stadi dertussen in een dikke zwarte rook. Ook Blom legt het spel voor zeker twee minuten stil. Ajax is wat beter dan in de eerste helft en vooral Neres laat zien dat hij goede bedoelingen heeft. Het blijft alleen bij goede bedoelingen, want een uitgespeelde kans komt er niet. De tijd tikt dertussen weg en het PSV-publiek heeft er alle plezier in. Ajax speelt niet zuiver genoeg en PSV kan loeren op de counter. Soms komt het er nog gevaarlijk uit, maar Onana houdt zijn doel verder scho. Het wordt nog even vriendelijk in de slotfase en er vallen nog wat kaarten. Aan het resultaat verandert helemaal niets meer. Na het laatste fluitsignaal galmt het ‘helemaal niets in Amsterdam’ door het stadi. De derde plaats wordt gevierd. Ajax is uitgeschakeld in de titelrace, maar kan de ogen nog wel richten op een vervolg in de Europa League. Vandaag kwam het gewo wat te kort, zoals je nu over het hele seizoen gewo net wat tekort komt voor de titel. Een verloren seizoen is het zeker niet, want bij vlagen was het genieten van de manier waarop Ajax speelde. Natuurlijk mag Ajax nooit met minder dan de titel tevreden zijn, maar de basis voor volgend seizoen is gelegd.

Aanvang: 16:45 – Scheidsrechter: Blom

Scoreverloop:

1-0, Locadia (25)

PSV: Zoet; Arias, Isimat-Mirin, Moreno (geel), Brenet; Propper, Guardado, Van Ginkel (geel); Ramselaar (Pereiro/46) (geel), Locadia (geel) (Lammers/90), Bergwijn (S. de Jg/68).

BankPSV: Koopmans, Jurjus, Schwaab, Pereiro, S. de Jg, L. de Jg, Zinchenko, Koch, Rosario, Lammers.

Ajax: Onana; Veltman (geel), Sanchez, De Ligt, Viergever; Klaassen, Sche (Van de Beek/74), Ziyech; Traore (geel) (Kluivert/43) (geel), Dolberg, Younes (Neres/46).

Bank Ajax: Boer, Tete, Westermann, Riedewald, De Jg, Van de Beek, Nouri, Cassierra, Kluivert, Neres, Cerny.

Forum (word snel en eenvoudig lid hier): PSV – Ajax

Geschreven door: basbelder

0
0

The [Verslag] Ajax knock-out in titelrace: 1-0 verliesAjaxTotaal - Ajax nieuws & forum site..

Lees meer...