Samenvatting Ajax – Schalke 04 (2-0)

Samenvatting Ajax – Schalke 04 (2-0)

De thuisploeg nam het brutaal initiatief. Nadat Donny van de Beek testte doelman Ralf Fährmann met een volley van zo’n twintig meter, was het halverwege de eerste helft raak.

Amin Younes kroop het strafschopgebied in en werd onderuitgehaald door Alessandro Schöpf. De bal ging op de stip en Davy Klaassen schoot kiezelhard binnen.

De ploeg van trainer Peter Bosz maakte indruk en bij balverlies werd Schalke direct vastgezet. Alleen Benedikt Höwedes kreeg een kansje. Beide teams gingen rusten met een 1-0 tussenstand.

Ook na de thee hield Ajax het initiatief. In de 52e minuut verdubbelde Klaassen de marge. Na een fraaie actie van Bertrand Traoré kwam de bal bij Justin Kluivert, die de bal tussen twee Duitse verdedigers door wist te spelen en Klaassen vond. De middenvelder schoot knap binnen.

Traoré was vervolgens tot tweemaal toe dichtbij een treffer, terwijl Younes zijn wippertje gered zag worden door Fährmann. Met nog twintig minuten te spelen leek Schalke wat meer druk uit te oefenen, maar verder dan een poging van Daniel Caligiuri kwam de ploeg niet.

Ajax bleef gevaarlijk: Younes schoot de bal in de korte hoek, Van de Beek trof de lat en Fährmann bracht redding op een inzet van Nick Viergever. Uiteindelijk bleven de Amsterdammers steken op 2-0.

Lees meer...