Help ons mee de website te kunnen verbeteren, klik op onze sponsors!

Samenvatting Schalke 04 – Ajax (3-2)

Samenvatting Schalke 04 – Ajax (3-2)

De thuisploeg kwam geweldig uit de startblokken en kreeg binnen twee minuten twee grote kansen. Leon Goretzka schoot net naast, terwijl Max Meyer de paal trof. Ajax kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd.

Grote kansen volgden echter niet. Doelman Ralf Fährmann keerde de vrije trap van Hakim Ziyech en een treffer van Bertrand Traoré werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant werd Schalke nauwelijks gevaarlijk.

In de 53e minuut opende Goretzka de score. Guido Burgstaller werd weggestuurd en bediende op zijn beurt Goretzka weer, die keeper André Onana passeerde met een schot in de verre hoek. Drie minuten later was het opnieuw raak.

Burgstaller schoot de 2-0 binnen uit een voorzet van Sead Kolašinac. De Amsterdammers herpakten zich enigszins. Ziyech was dichtbij de aansluitingstreffer. Tien minuten voor tijd werden de problemen voor Ajax nog groter: Joël Veltman kreeg zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen.

In de tiende minuut in de eerste helft van de verlening ging het mis. Kolašinac zette voor en Daniel Caligiuri scoorde de derde Duitse treffer. Die goal leek het einde te betekenen voor het Europese avontuur van Ajax.

De Amsterdammers kwamen echter knap terug. Nick Viergever kreeg de bal tegen zich aangeschoten en gleed na 110 minuten de 3-1 binnen. Amin Younes maakte een einde aan alle onzekerheid. De Duitser kapte naar binnen en schoot in de korte hoek.

Daardoor staat Ajax voor het eerst sinds twintig jaar weer in de halve finale van een Europees toernooi.

Lees meer...