Help ons mee de website te kunnen verbeteren, klik op onze sponsors!

‘De Ligt verbindt toekomstplannen niet aan aanvoerderschap’

Ajax nieuws -

Ondanks zijn pas achttien jaar, werd Matthijs de Ligt vorige week plotseling tot aanvoerder van Ajax gebombardeerd, nadat Joël Veltman zijn plek in de basis kwijtraakte. “De Ligt moet een van de dragende spelers worden. Hij motiveert en corrigeert, daar wilden wij hem extra voor motiveren door hem aanvoerder te maken”, motiveerde trainer Ten Hag zijn keuze.

De aanvoerdersband heeft echter geen invloed op de keuze van de verdediger om Ajax te verlaten, zo denkt zijn vetrouwenspersoon Barry Hulshoff. “Matthijs heeft zijn carrièreplan al in zijn hoofd uitgestippeld. De vraag is alleen nog op welke termijn dat gaat gebeuren’’, zegt Hulshoff tegen het Algemeen Dagblad. “Als B-junior was zijn doel om aanvoerder van Ajax te worden. Dat hij het nu is – ik weet niet voor hoe lang – maakt hem trots. Al denk ik niet dat hij zijn keuzes voor zijn voetbaltoekomst laat afhangen van het feit of hij aanvoerder is of niet.”

Oud-Ajacied Tomas Galásek herinnert zich dat in zijn tijd Cristian Chivu 21 jaar was toen hij de band kreeg. “Chivu sprak niet zo gek veel, maar als aanvoerder gaat het vooral om je houding op het veld. De strijd aangaan, het juiste voorbeeld geven. Dat had Chivu van nature.”

Het bericht ‘De Ligt verbindt toekomstplannen niet aan aanvoerderschap’ verscheen eerst op Ajax1.nl.

Lees meer...