Help ons mee de website te kunnen verbeteren, klik op onze sponsors!

AFCA Supportersclub veroordeelt uitfluiten Veltman

Ajax nieuws -

De AFCA Supportersclub heeft in een statement laten weten te balen van de fluitconcerten die Joël Veltman afgelopen zondag kreeg van een deel van de aanhang. Veltman raakte afgelopen zondag zijn basisplek en aanvoerdersband kwijt.

“We leven in een vrij land met een vrijheid van meningsuiting, waarin iedereen moet kunnen zeggen wat-ie vindt. Wat we echter niet kunnen accepteren, is dat Joël Veltman wordt uitgefloten”, zo staat er op de AFCAwebsite te lezen. “Dit is een jongen uit de eigen Ajax-kweek die nooit een onvertogen woord over de club of de supporters heeft gezegd. Je kunt een mening hebben over zijn voetbalkwaliteiten, maar die veranderen niet door hem uit te fluiten.”

“De AFCA Supportersclub vertegenwoordigt de fanatieke Ajaxsupporters en weet dus als geen ander hoe groot de onvrede momenteel is binnen deze groep. Frustraties en irritaties kunnen soms hoog oplopen.”

Ook de nieuwe aanvoerder, Matthijs de Ligt liet zich al uit over een deel van de aanhang. “Joël speelt jarenlang in Ajax 1, is aanvoerder en dan vind ik dat de fans wel wat meer respect mogen hebben. Natuurlijk mogen de mensen een mening hebben, maar dit is – in je eigen huis – schandalig, ja.”

Het bericht AFCA Supportersclub veroordeelt uitfluiten Veltman verscheen eerst op Ajax1.nl.

Lees meer...