Help ons mee de website te kunnen verbeteren, klik op onze sponsors!

Goedkoopste Zorgverzekering 2013

Komend jaar kun je tot honderden euro's per jaar besparen met van zorgverzekering overstappen! De goedkoopste zorgverzekering hoeft namelijk maar rond de 70 euro per maand te kosten! Ben jij duurder verzekerd? Dan is het misschien tijd om voor een nieuwe zorgverzekering te kiezen.

Let daarbij bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering op de volgende zaken:

Eigen risico 2013
Elke zorgverzekering heeft een wettelijk verplicht minimaal eigen risico. Voor 2012 was dat 220 euro, dit wordt verhoogd naar minimaal 350 euro. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf aan zorgkosten moet voldoen. Overigens vallen huisartsbezoeken buiten het eigen risico. Het eigen risico kun je daarnaast vrijwillig verhogen in stappen van 100 euro tot maximaal 850 euro. Hoe hoger je eigen risico is, hoe lager je premie zal zijn. Pas wel op dat in geval van ziekte een deel van je zorgkosten uit dit eigen risico worden betaald.

Dekkingen zorgverzekering
Een basisverzekering is voor elke Nederlander die in Nederland woont of werkt verplicht. De dekking van de basisverzekering is wettelijk vastgelegd en is exact hetzelfde bij verschillende verzekeraars. Basisverzekeringen van verschillende verzekeraars verschillen alleen in de vrije zorgkeuze. Wanneer je zelf kunt kiezen naar welke zorgverlener je gaat heet dit vrije zorgkeuze, oftewel een restitutie polis. Wanneer je geen vrije zorgkeuze hebt maar gebonden bent aan de afspraken die je zorgverzekeraar heeft gemaakt heet dit een naturapolis. Een zorgverzekering met vrije zorgkeuze is altijd een paar euro per maand duurder dan een zonder vrije zorgkeuze.

Inkomensafhankelijke zorgpremie?
In 2013 gaat de veelbesproken inkomensafhankelijke zorgpremie nog niet in. Dit zal pas in 2014 gebeuren, mocht de maatregel worden geaccepteerd door de eerste kamer. Het is dus nog lang niet zeker dat de zorgpremie inkomensafhankelijk zal worden.

Nu geld besparen en van zorgverzekering overstappen?